Rusia și-a activat sistemul de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea, pe fondul manevrelor “Sea Breeze-2021”

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 29.06.2021, în Peninsula Crimeea a fost verificat nivelul de pregătire pentru luptă al forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană, pe fondul exercițiului Sea Breeze-2021 executat de Ucraina, SUA și alte state membre NATO.

“În total, la verificare au participat aproape 20 de avioane și elicoptere, inclusiv avioane de cercetare Su-24MR, avioane de vânătoare multirol Su-27 și Su-30SM, bombardiere de front Su-24M și elicoptere de tip Mi-8 și Ka-27, precum și mai multe divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf și Pantsir din compunerea armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

“Pe timpul verificării, aviația a îndeplinit misiuni atât la distanța maximă de zonele de descoperire ale stațiilor de radiolocație, cât și la altitudini ultramici, folosind relieful pentru aoperirea acțiunilor, fapt ce a complicat în mod semnificativ sarcinile forțelor și mijloacelor de apărare antiaeriană. Complexele S-400 Triumf și Pantsir au detectat țintele și au executat lansări electronice de rachete (fără trageri efective)”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Exercițiul Sea Breeze-2021 a început pe 28 iunie pe teritoriul Ucrainei și în acvatoriul Mării Negre. La acesta participă 32 de nave de luptă, 40 de avioane și aproximativ 5.000 de militari din 17 state membre NATO, precum și partenere ale Alianței.

Centrul Național Pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că FRMN monitorizează activitățile desfășurate în cadrul exercițiului Sea Breeze-2021.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemul de apărare antiaeriană al Federației Ruse din Peninsula Crimeea este unul eșalonat, format din forțe și mijloace aparținând FRMN și Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

FRMN participă la apărarea antiaeriană a peninsulei cu două regimente de aviație (Su-24M, Su-24MR, Su-30SM, Be-12, An-26, Mi-8 și Ka-27) și un regiment de rachete antiaeriene dotat cu complexe Osa-AKM. De asemenea, Armata 4 dispune în Crimeea de o divizie de apărare antiaeriană, formată din două regimente de rachete antiaeriene (cinci divizioane de rachete antiaeriene S-400 și două divizioane de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S), precum și un regiment radiotehnic. De asemenea, în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană se află și un regiment de aviație de vânătoare, dotat cu avioane Su-27 și Su-30M2. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s