Marea Neagră continuă să fiarbă: NATO își întărește dispozitivul din zonă, iar Rusia reacționează prin exerciții de amploare

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 01.07.2021, două nave de luptă din cadrul Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în Marea Neagră. Este vorba despre fregata italiană ITS Virginio Fasan și nava de patrulare turcească TVG Barbaros.

Probabil, navele urmează să participe la exercițiul anual Sea Breeze-2021, aflat în curs de desfășurare în Ucraina și în nord-vestul Mării Negre.

foto 2

Ulterior, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea activităților desfășurate în regiune de fregata italiană Virginio Fasan.

Pe de altă parte, reprezentanții Statului major al FRMN au anunțat că, pe 01 iulie, navele mari de desant Orsk și Saratov au executat trageri de artilerie asupra unor ținte maritime și aeriene, în acvatoriul Mării Negre.

După cum au informat reprezentanții ruși, echipajele celor două nave mari de desant au desfășurat activități de acoperire a debarcării desantului maritim în plutire. Rolul țintelor maritime a fost jucat de ținte-scut, iar cel al țintelor aeriene de un avion Be-12 din compunerea Aviației navale a FRMN.

1

Raionul în care au fost executate tragerile a fost închis pentru navigație, cu ajutorul unor nave de luptă și auxiliare din cadrul FRMN.

În același timp, tot pe 01 iulie, elicoptere de tip Ka-27M din cadrul Aviației navale a FRMN au îndeplinit misiuni de căutare a submarinelor adversarului convențional. Elicopterele, care au decolat de pe un aerodrom din Crimeea, au folosit un sistem tactic de radiolocație, a cărui componentă acustică permite detectarea, clasificarea și stabilirea coordonatelor țintelor subacvatice.

Cu o zi înainte, reprezentanții FRMN au informat că submarinul Kolpino a ieșit pe mare, pentru desfășurarea de exerciții, pe fondul manevrelor Sea Breeze-2021. În prima zi a activităților de pregătire pentru luptă, pe 30 iunie, marinarii au executat un exercițiu complex, în timpul căruia au îndeplinit algoritmi de acțiune pentru conducerea submarinului în timpul scufundării și ieșirii la suprafața apei în condiții normale și în situații de urgență. Între altele, au fost efectuate scufundări la adâncimi de până la 200 de metri.

De asemenea, pe 30 iunie, echipaje ale elicopterelor de tip Ka-27 din compunerea regimentului de aviație mixtă al FRMN a efectuat zboruri practice de la bordul navei de patrulare Pavel Derzhavin.

“La antrenament au participat elicoptere Ka-27PL și Ka-27PS, care au efectuat peste 10 decolări și aterizări la bordul navei. Echipajele elicopterelor Aviației navale, în cooperare cu echipajul navei, au executat decolări și aterizări atât din marș, cât și în timpul staționării navei la ancoră, pe timp de zi și de noapte”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Cu o zi înainte, pe 29 iunie, în Peninsula Crimeea s-a desfășurat verificarea forțelor de apărare antiaeriană. La verificare au participat aproximativ 20 de avioane și eliecoptere, precum și câteva divizioane de rachete antiaeriene S-400 și Pantsir.

Astfel, se poate constata că, de la începutul exercițiului Sea Breeze-2021, pe 28 iunie, forțele rusești din Marea Neagră au desfășurat, în contrapartidă, diverse activități de pregătire pentru luptă.

Probabil, acestea vor crește în intensitate, pe măsură ce exercițiul NATO se va apropia de faza activă, cu ieșirea tuturor participanților pe mare.

Nu este exclus ca, în perioada următoare, Rusia să aducă în Marea Neagră și bombardiere strategice, care să patruleze în apropierea raioanelor de desfășurare a exercițiilor.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s