Flota rusă din Marea Neagră desfășoară activități de pregătire pentru luptă, pe fondul exercițiului “Sea Breeze-2021”

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 30.06.2021, că submarinul diesel-electric Kolpino, purtător de rachete de croazieră Kalibr, a ieșit pe mare pentru exerciții, pe fondul manevrelor Sea Breeze-2021, la care participă SUA, alte state membre NATO și partenere ale acestora.  

“Pe timpul desfășurării unui exercițiu complex, marinarii au îndeplinit algoritmi de acțiune pentru conducerea submarinului în timpul scufundării și ieșirii la suprafața apei în condiții normale și în situații de urgență. Între altele, au fost efectuate scufundări la adâncimi de până la 200 de metri”, au precizat reprezentanții FRMN.

Activitățile s-au desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor de submarine ale flotei, într-unul dintre poligoanele maritime din acvatoriul Mării Negre.

“Etapa următoare a activităților de pregătire pentru luptă va include noi scufundări la adâncime ale submarinului, cu executarea unor elemente de instruire, precum așezarea acestuia pe fundul mării”, a informat Statul major al FRMN.

Potrivit reprezentanților flotei, în acvatoriul Mării Negre, echipaje ale elicopterelor de tip Ka-27 din compunerea regimentului de aviație mixtă al FRMN a efectuat zboruri practice de la bordul navei de patrulare Pavel Derzhavin.

“La antrenament au participat elicoptere Ka-27PL și Ka-27PS, care au efectuat peste 10 decolări și aterizări la bordul navei. Echipajele elicopterelor Aviației navale, în cooperare cu echipajul navei, au executat decolări și aterizări atât din marș, cât și în timpul staționării navei la ancoră, pe timp de zi și de noapte”, se menționează în comunicatul de presă al FRMN.

Cu o zi înainte, în Peninsula Crimeea s-a desfășurat verificarea forțelor de apărare antiaeriană. La verificare au participat aproximativ 20 de avioane și eliecoptere, precum și câteva divizioane de rachete antiaeriene S-400 și Pantsir.

În acvatoriul Mării Negre, pe 28 iunie, a început exercițiul Sea Breeze-2021. La acesta participă 32 de nave de luptă, 40 de avioane și aproximativ 5.000 de militari din 17 state membre NATO, precum și din state partenere. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: De regulă, pe lângă monitorizarea activităților desfășurate în cadrul exercițiului Sea Breeze, partea rusă organizează în acvatoriul Mării Negre propriile activități de pregătire pentru luptă, în contrapartidă.

Probabil, acestea vor crește în intensitate, pe măsură ce exercițiul NATO se va apropia de faza activă, cu ieșirea tuturor participanților pe mare.

Nu este exclus ca, în perioada următoare, Rusia să aducă în Marea Neagră și bombardiere strategice, care să patruleze în apropierea raioanelor de desfășurare a exercițiilor. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s