Crucișătorul Moscova și fregata Amiral Essen au revenit în Marea Neagră, după exercițiile desfășurate în Marea Mediterană

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 05.07.2021, crucișătorul Moscova și fregata Amiral Essen au revenit în Marea Neagră, după exercițiile desfășurate în Marea Mediterană.

“Nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Essen au traversat strâmtorile Dardanele și Bosfor și au intrat în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor militarilor ruși, cele două nave revin din Marea Mediterană în punctul de dislocare permanentă de la Sevastopol.

“După ce vor sosi la Sevastopol, echipajele navelor vor completa rezervele materiale, vor efectua întreținerea tehnică a acestora și vor continua să îndeplinească misiuni potrivit destinației, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei”, au menționat reprezentanții Statului major al FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navelor prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au prezentat fotografii cu acestea.

foto 1

Crucișătorul Moscova și fregata Amiral Essen au ieșit din Marea Neagră pe 18 iunie. Acestea au participat la exerciții aeronavale desfășurate în estul Mării Mediterane, la care au luat parte nave de luptă și submarine din cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse și avioane deplasate la Baza Aeriană Khmeimim din Siria. Între acestea s-au aflat două avioane MiG-31K echipate cu rachete hipersonice Kinzhal, precum și trei bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. Exercițiile din estul Mării Mediterane au fost efectuate în proximitatea portavionului britanic HMS Queen Elizabeth, aflat la sud de Cipru.

Prin revenirea celor două nave de luptă ale FRMN în Marea Neagră se reface echilibrul cu forțele NATO participante la exercițiul Sea Breeze-2021, care se desfășoară în perioada 28 iunie – 10 iunie. Probabil, în cazul în care va fi nevoie, crucișătorul și fregata vor fi scoase rapid pe mare, în faza finală a exercițiului. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s