Nori negri se adună deasupra Mării Negre. Un jurnalist turc invocă lecțiile învățate în primul război pentru Crimeea

1

În publicația de opoziție Evrensel din Turcia a apărut un articol în care se atrage atenția asupra faptului că încercările Occidentului de a descuraja Rusia în Marea Neagră se pot transforma într-un conflict militar. Potrivit autorului articolului, nori negri se adună deasupra Mării Negre, iar situația din regiune devine din ce în ce mai alarmantă.

“Evenimentele recente din Marea Neagră arată că strategia statelor occidentale de a descuraja Rusia nu a suferit modificări. Occidentul continuă să depună eforturi pentru a-și stabili dominația în regiune”, a scris autorul articolului.

Provocarea distrugătorului britanic din largul coastelor Crimeii și exercițiile navale ale staelor membre NATO sunt verigi dintr-un lanț prin care Occidentul atrage în mod deliberat Rusia într-un conflict. Marea Neagră se transformă tot mai mult într-un butoi cu pulbere, unde cea mai mică scânteie poate provoca izbucnirea focului unui mare război.

Statele Unite și NATO au lansat exerciții navale în Marea Neagră, al căror scop este de a demonstra că Rusia este înconjurată și de a restitui Crimeea Ucrainei. SUA și aliații din cadrul NATO nu vor renunța la planul lor și, prin urmare, pot provoca un al doilea război pentru Crimeea.

Autorul articolului din publicația turcească a invitat Occidentul să-și reamintească lecțiile învățate în primul război pentru Crimeea, din perioada 1853-1856. În opinia sa, evenimentele de astăzi sunt foarte asemănătoare cu cele din secolul al XIX-lea. Atunci, Imperiul Otoman, susținut de statele occidentale, a crezut că a câștigat războiul împotriva Rusiei, numai că acesta a reprezentat începutul sfârșitului puterii turcești. În prezent, Rusia este mult mai puternică și va fi foarte greu de învins.

Semnatarul articolului a solicitat autorităților turce șă nu-și strice relațiile cu Rusia, deoarece, în cazul unui conflict militar, ostilitățile vor afecta și Turcia, care este stat membru NATO. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s