Bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 și Tu-95MS au executat lansări de rachete de croazieră în Arctica

foto

Serviciul de presă al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a informat, pe 08.07.2021, că bombardiere strategice Tu-160 și Tu-9MS au executat lansări de rachete de croazieră asupra unor ținte aflate într-un poligon arctic.

“În cadrul unui exercițiu tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune, echipaje ale bombardierelor strategice Tu-160 și Tu-95MS au executat lansări de rachete de croazieră cu bazare aeriană asupra unor ținte terestre dintr-un poligon din Regiunea Arctică”, se arată într-un comunicat de presă preluat de principalele agenții de presă rusești (Interfax, Tass, RIA Novosti).

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Forțelor Aerocosmice, lansările de rachete au fost efectuate în regim normal, iar țintele aflate în poligon au fost distruse.

“Zborurile avioanelor au fost efectuate de pe un aerodrom din Regiunea Saratov. În timpul acestora, echipajele au parcurs peste 4.000 de kilometri”, se menționează în comunicatul de presă.

Potrivit precizărilor militarilor ruși, pe lângă lansările de rachete, echipajele avioanelor Tu-95MS din cadrul marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune din Regiunea Amur au executat trageri practice cu puștile de aviație de la bord, într-un poligon din Regiunea Irkutsk.

Exercițiul tactic de zbor planificat, cu participarea echipajelor avioanelor Tu-160, Tu-95MS și Il-78, se desfășoară sub conducerea comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash, urmând să se încheie pe 09 iulie. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a început pe 06 iulie, cu alertarea unor structuri dislocate în patru regiuni ale țării.

Avioanele Tu-160 și Tu-95 aparțin celor două divizii ale Aviației cu rază lungă de acțiune, respectiv Divizia 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) și Divizia 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka (Regiunea Amur).

Cu o zi înainte de executarea lansărilor de rachete, bombardiere Tu-95MS din Regiunea Amur și avioane-cisternă Il-78 din Regiunea Ryazan au fost redislocate pe aerodromul din Engels, de unde au decolat ulterior pentru îndeplinirea misiunilor.

Exercițiul din zona Arctică s-a desfășurat pe fondul unei competiții acerbe între SUA și Rusia pentru controlul acestei regiuni. Partea rusă își revendică dreptul asupra căii maritime de nord, care, în contextul încălzirii globale, va putea fi folosită pe tot parcursul anului. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s