Noile complexe de rachete rusești de tip S-500 au executat primele trageri de luptă asupra unor ținte aeriene

foto

Militarii ruși au efectuat testarea cu succes a complexului de rachete antiaeriene S-500 Prometheus. Potrivit declarațiilor comandantului Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Babakov, complexul a executat lansări de luptă cu rachete dirijate asupra unor ținte aeriene.

În cadrul unui interviu acordat gazetei Krasnaya Zvezda, Babakov a precizat că trupele ruse au început deja să primească noile complexe antirachetă S-350 Vityaz, iar în continuare este planificată dotarea armatei cu noile complexe S-500. După cum a menționat acesta, capacitatea acestor sisteme antiaeriene de a distruge ținte hipersonice, care zboară cu o viteză de peste 5 Mach, precum și de a lovi obiecte din Cosmosul apropiat, confirmă faptul că nu au analogi în lume.

Potrivit topwar.ru, capabilitățile sistemului S-500 Prometheus au fost appreciate și de experți străini. Astfel, în luna mai a acestui an, analiștii publicației americane The National Interest au admis faptul că S-500 va reprezenta o amenințare pentru avioanele invizibile americane de generația a cincea F-35 Lightning II și F-22 Raptor. Noul sistem rusesc va fi dotat cu noile rachete 77N6 și va putea să distrugă simultan aproximativ 10 ținte.

S-500 Prometheus va asigura apărarea teritoriului Federației Ruse împotriva unor armamente occidentale, care în acest moment se află abia în stadiu de dezvoltare. Astfel, complexul de apărare antiaeriană va putea contracara în mod eficient atât noile bombardiere invizibile B-21 Rider, cât și dronele hipersonice de atac SR-72.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noul complex de apărare antiaeriană rusesc de tip S-500 va îndeplini atât funcții de apărare antiaeriană, cât și de apărare antirachetă. Astfel, acesta va întrebuința mai multe tipuri de rachete, între care rachetele antiaeriene 40N6 folosite și de complexele S-400, dar și noi tipuri de rachete de interceptare 77N6 sau 53T6M.

Probabil, lansările la care face referire sursa se referă la rachetele de interceptare de tip 77N6.

Trebuie menționat faptul că, în ultima perioadă, și rachetele de interceptare de tip 53T6M au fost testate în poligonul Sary Shagan din Kazahstan. Acestea vor fi utilizate și de sistemul staționar de apărare antirachetă din Regiunea Moscova.  

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s