Rusia înlocuiește o navă în Marea Mediterană, păstrând în regiune patru platforme purtătoare de rachete Kalibr

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 08.07.2021, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele în direcția Mării Mediterane.

Echipajul navei din compunerea FRMN efectuează deplasarea planificată în zona maritimă îndepărtată, urmând să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Ingushetia va înlocui nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, aflată în misiune începând din luna februarie 2021. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navei mici purtătoare de rachete Ingushetia prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta.

foto 1

Prin înlocuirea navei mici purtătoare de rachete, Rusia menține în estul Mării Mediterane patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Pe lângă fregata Amiral Makarov, care asigură și conducerea Grupării navale operative, în Marea Mediterană se mai află și submarinele Stary Oskol și Rostov pe Don.

La sfârșitul lunii iunie, Rusia a deplasat în Marea Mediterană și crucișătorul Moscova și fregata Amiral Essen, pentru desfășurarea de exerciții aeronavale, împreună cu avioane MiG-31K și Tu-22M3. Între timp, acestea au revenit în Marea Neagră. 

Surse: mil.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s