Distrugătorul american Ross a ieșit și el din Marea Neagră, după o perioadă de 20 de zile petrecută în regiune

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 16.07.2021, distrugătorul USS Ross din cadrul Forțelor Navale ale SUA a tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Astfel, nava de luptă americană a ieșit din Marea Neagră, după o perioadă de 20 de zile petrecută în regiune.

foto 1

Pe parcursul șederii în Marea Neagră, USS Ross a participat la exercițiul Sea Breeze-2021, desfășurat în perioada 28 iunie – 10 iulie, și a luat parte la activități de asigurare a securității navigației, în cooperare cu nave din state aliate și partenere.

În dimineața zilei de 16 iulie, a ieșit din Marea Neagră și nava expediționară de transport USNS Yuma din cadrul Forțelor Navale americane.   

În prezent, în Marea Neagră se mai află o serie de nave de luptă dintr-o serie de state neriverane din cadrul NATO, respectiv fregata italiană Virginio Fasan, navele de patrulare Trent din Marea Britanie și Rayo din Spania, precum și nava purtătoare de rachete Daniolos din Grecia. Acestea participă la exercițiul naval Breeze-2021, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, care se desfășoară în perioada 11-19 iulie.

Probabil că, în zilele următoare, acestea vor începe să tranziteze strâmtorile turcești și vor părăsi Marea Neagră. 

Potrivit Convenției de la Montreux din anul 1936, navele de luptă din statele neriverane pot rămâne în Marea Neagră pentru o perioadă de maximum 21 de zile. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s