Nava americană de transport Yuma a părăsit Marea Neagră, după escale la Odesa și Batumi

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, în dimineața zilei de 16 iulie, nava expediționară de transport USNS Yuma din cadrul Forțelor Navale ale SUA a tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Nava părăsește astfel Marea Neagră, după o misiune de nouă zile îndeplinită în regiune. Pe parcursul șederii în acvatoriul Mării Negre, USNS Yuma a efectuat escale în porturile Odesa (Ucraina) și Batumi (Georgia).

foto 1

După cum au anunțat reprezentanții Flotei a 6-a operative din cadrul Comandamentului american pentru Europa și Africa, nava a participat în Marea Neagră la operațiuni de asigurare a securității navigației, împreună cu aliații NATO și statele partenere.

În prezent, în Marea Neagră se mai află mai multe nave de luptă ale unor state neriverane din cadrul NATO, între care distrugătorul american Ross, fregata italiană Virginio Fasan, navele de patrulare Trent din Marea Britanie și Rayo din Spania, precum și nava purtătoare de rachete Daniolos din Grecia.

Acestea participă la exercițiul naval Breeze-2021, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, care se desfășoară în perioada 11-19 iulie.

Probabil că, în zilele următoare, majoritatea navelor vor începe să tranziteze strâmtorile turcești și vor părăsi Marea Neagră.   

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s