Ministerul rus al Apărării a prezentat primele imagini cu lansarea unei rachete antiaeriene cu noul complex S-500

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 20.07.2021, că, în poligonul Kapustin Yar, a avut loc testarea noului sistem S-500, care a lansat rachete antiaeriene împotriva unei ținte balistice de mare viteză.

“Potrivit datelor de control obiectiv, ținta a fost distrusă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Militarii ruși au informat că “sistemul de rachete antiaeriene S-500 nu are analog în lume și este destinat pentru distrugerea unui întreg spectru de mijloace aeriene de atac, actuale și de perspectivă, la orice altitudine și orice viteză”.

Tragerile de luptă efectuate în cadrul testelor au confirmat caracteristicile tehnico-tactice precum și fiabilitatea ridicată a tehnicii militare rusești de apărare antiaeriană.

După finalizarea întregului ciclu de teste, planurile de înzestrare prevăd livrarea primului sistem S-500 către marea unitate de apărare antiaeriană și apărare antirachetă din Regiunea Moscova. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a prezentat, pentru prima dată, pe canalul său de You Tube, un material video cu lansările de rachete efectuate cu sistemul S-500, care poate fi vizualizat aici.

În acesta apare o instalație de lansare cu două rachete amplasate în containere și un radar din compunerea sistemului. Potrivit specialiștilor militari ruși, cel mai probabil, rachetele lansate cu noul sistem antiaerian au fost de tip 77N6, mai ales că acestea au vizat o țintă balistică.  

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s