Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au zburat deasupra Mării Barents și Mării Norvegiei

1

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 21.07.2021, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor planificat de aproximativ șapte ore deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei.

“Două bombardiere strategice Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

După cum au precizat militarii ruși, durata zborului a fost de aproximativ șapte ore. “Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice rusești au fost escortate de avioane de vânătoare de tip F-16 aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei”, au spus aceștia.

Potrivit datelor prezentate de minister, bombardierele strategice au fost însoțite de avioane de vânătoare de tip MiG-31 din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană ale Flotei de Nord.

“Echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific. Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au menționat reprezentanții ministerului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a postat pe canalul său de You Tube un material video cu cadre din timpul misiunii îndeplinite de bombardierele strategice, care poate fi vizualizat aici.

Din analiza acestuia rezultă faptul că unul dintre bombardierele Tu-160 participante la misiune a fost aeronava Vasily Senko, cu numărul de bord 11 roșu și numărul de înregistrare RF-94114.

Cele două bombardiere strategice aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Aeronavele au decolat de pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) și au revenit pe acesta la încheierea misiunii. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s