Ministerul rus al Apărării a încheiat primul contract pentru achiziționarea sistemelor de rachete antiaeriene S-500

foto

Agenția de presă Tass a informat, pe 29.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu concernul Almaz-Antey pentru livrarea unui prim lot de sisteme de rachete antiaeriene S-500 Prometheus.

“Ministerul Apărării a semnat un contract cu concernul Almaz-Antey pentru livrarea către Forțele Aerocosmice a peste 10 sisteme S-500. Livrările din producția de serie vor începe în prima jumătate a anului 2022”, a declarat sursa cu ocazia salonului de aviație MAKS-2021, care s-a desfășurat în perioada 20-25 iulie la Zhukovsky.

Potrivit precizărilor acesteia, în prezent, “continuă testele de stat ale sistemului S-500 într-unul din poligoanele din sudul Federației Ruse. Este planificat ca acestea să se încheie până la sfârșitul anului 2021”.

După cum a menționat sursa, testele de stat se desfășoară pentru versiunea terestră a sistemului de rachete antiaeriene S-500. Este posibil ca în viitor să fie dezvoltată și o versiune navală a acestuia.

S-500 Prometheus este capabil să distrugă toate mijloacele de atac aerocosmic actuale și de perspectivă, inclusiv rachetele balistice intercontinentale, la distanțe de până la 500 de kilometri și altitudini de 200 de kilometri.

Pe 20 iulie 2021, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemul S-500 a executat trageri de luptă împotriva unei ținte balistice de mare viteză, în poligonul Kapustin Yar. Testele au confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale sistemului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La fel ca și în cazul sistemelor de rachete antiaeriene S-400, primele sisteme S-500 vor fi introduse în dotarea Armatei 1 Apărare Antiaeriană și Antirachetă – Moscova din cadrul Forțelor Aerocosmice. Armata include două divizii de apărare antiaeriană (4 și 5), precum și o divizie de apărare antirachetă (9).

 În compunerea diviziilor de apărare antiaeriană se află câte patru regimente de rachete antiaeriene și un regiment radiotehnic, dotate în prezent cu sisteme S-400 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Prima structură dotată cu sisteme S-400 a fost Regimentul 629 Rachete Antiaeriene – Elektrostal din cadrul Diviziei 5 Apărare Antiaeriană – Petrovskoe. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s