Un satelit de cercetare al NATO de tip Sentinel-1 a fost atacat pe teritoriul Rusiei

foto

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de alertare de urgență din SUA, un satelit spion al NATO de tip Sentinel-1, care lucra în regiunea Rostov pe Don, a fost puternic atacat de stațiile de război electronic din Rusia. Problemele apărute în funcționarea acestuia au apărut joi, 22 iulie, când dispozitivul explora Crimeea și Donbas.

Anumite defecțiuni au fost observate și la satelitul Sentinel-2, care “stă de veghe” în tandem cu primul satelit. Ambii au fost lansați în cadrul programului Agenției Spațiale Europene. Rusia a avertizat anterior că datele obținute cu ajutorul sateliților Sentinel-1/2 reprezintă o amenințare pentru Forțele Navale din Rusia și China.

Satelitul Sentinel-1 este un satelit de cercetare, plasat pe orbita joasă. Funcțiile principale ale acestuia constau în obținerea de fotografii de înaltă rezoluție, precum și în executarea cercetării radiotehnice.

Dificultățile cu care se confruntă astfel de sisteme satelitare constau în faptul că în lucrul lor acestea întrebuințează semnale similare cu cele din comunicațiile celulare. În punctul de recepție, pot fi înregistrate simultan mai multe semnale similare de la astfel de dispozitive și este necesară blocarea tuturor, pentru ca sistemul să nu găsească nicio lacună.   

Sistemele rusești de război electronic Tirada-2/3 fac față cu succes unei astfel de misiuni. Un contract de achiziționare pentru acestea a fost încheiat în anul 2018. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s