Rusia a transferat patru elicoptere în Tadjikistan, pentru exercițiile de la granița cu Afganistanul

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 03.08.2021, că elicoptere de transport Mi-8 și de atac Mi-24 au fost transferate din Regiunea Novosibirsk pe aerodrmul Gissar din Tadjikistan, pentru participarea la exercițiile trilaterale, care se vor desfășura în poligonul Harb-Maidon, situat la 20 de kilometri de frontiera cu Afganistanul.

“Transportul din Rusia al celor patru elicoptere a fost realizat cu un avion greu de tansport de tip An-124-100 Ruslan. În etapa principală a exercițiului comun, echipajele alicopterelor din cadrul Aviației Forțelor Terestre vor asigura debarcarea desantului aerian tactic și sprijinul de aviație pentru trupele aflate în ofensivă, pentru distrugerea formațiunilor înarmate ilegale”, se arată în comunicatul de presă preluat de agenția Tass.

Reprezentanții Regiunii Militare Centru au anunțat că, înaintea transportului, elicopterele au fost demontate parțial. La sosirea pe aeroportul de destinație, personalul tehnic a efectuat reasamblarea acestora, după care au fost preluate de către piloți.

Exercițiul cu participarea trupelor din Rusia, Uzbekistan și Tadjikistan va fi executat în poligonul Harb-Maidon, în perioada 05-10 august.

Anterior, în cadrul unei consfătuiri a miniștrilor apărării din statele Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurată la Dushanbe, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că cele trei state vor desfășura acțiuni practice pentru distrugerea formațiunilor înarmate ilegale, de ducere a cercetării și de protejare a facilităților militare. În total, la exercițiu vor participa 2.500 de militari și 500 de unități de armamente și tehnică militară, din care 1.800 de militari din Rusia. Majoritatea militarilor din cadrul contingentului rusesc participant la exercițiu vor proveni din Baza Militară 201 dislocată în Tadjikistan. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s