Rusia pregătește prima lansare a noii rachete balistice intercontinentale de tip greu Sarmat

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.08.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în toamna acestui an, va fi efectuată prima lansare a noii rachete balistice intercontinentale cu combustibil lichid cu bazare staționară Sarmat, ca parte a testelor constructive de zbor.

“Prima lansare a rachetei Sarmat în cadrul testelor constructive de zbor este planificată în toamna acestui an. A doua lansare va fi efectuată până la sfârșitul anului 2021”, a precizat sursa.

În luna iunie, directorul întreprinderii Krasmash, Aleksandr Gavrilov, a declarat pentru agenția Tass că testele constructive de zbor ale rachetei vor începe în trimestrul trei al anului 2021. De asemenea, anterior, s-a anunțat că racheta balistică intercontinentală Sarmat va fi introdusă în dotarea trupelor ruse în anul 2021. Cu aceasta este planificată dotarea unui regiment al diviziei de rachete din Uzhur aparținând Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN). Această măsură a fost comunicată încă din anul 2018 de către comandantul RVSN, general colonel Serghei Karakaev, în cadrul unui interviu acordat gazetei Krasnaya Zvezda.

Este cunoscut faptul că, până în prezent, de pe Cosmodromul Plesetsk au fost efectuate trei teste de aruncare a rachetei Sarmat. În timpul acestora, racheta a fost propulsată dintr-o instalație de lansare amplasată în siloz cu ajutorul unui acumulator de presiune cu pulbere, urmată de activarea pe termen scurt a motorului de marș.

Racheta balistică intercontinentală cu bazare staționară de tip Sarmat a fost dezvoltată de Centrul de stat pentru rachete Makeev, a cărui specializare de bază constă în dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale cu bazare navală. Potrivit evaluărilor experților, racheta RS-28 Sarmat este capabilă să transporte o ogivă multiplă, cu greutatea de până la 10 tone, în orice punct al globului, atât pe la Polul Nord, cât și pe la Polul Sud. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s