Ministrul rus al apărării: Transformările majore din cadrul Forțelor Armate au fost încheiate

foto

În timpul unei vizite la societatea Krasmash din Krasnoyarsk, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 06.08.2021, că transformările de bază din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost finalizate.

“În prezent, transformările principale din armată și flotă s-au încheiat. Astfel, a fost formată o nouă categorie de forțe armate, respectiv Forțele Aerocosmice, au fost constituite grupări de trupe suficiente pe direcțiile strategice și s-au înființat Comandamentul operativ-strategic al Flotei de Nord, Forțele pentru Operații Speciale, Poliția Militară, precum și unități și subunități ale aviației fără pilot”, a precizat Șoigu.

Potrivit evaluărilor acestuia, în prezent, armata rusă este una modernă, mobilă, compactă și eficientă.

“Armata rusă este una dintre cele mai moderne și tehnologizate armate din lume. În ceea ce privește modernizarea, armata noastră este superioară multor armate străine. Ponderea armelor moderne și a echipamentelor militare și speciale de la trupe a crescut la 70,1%, iar în ceea ce privește Forțele Nucleare Strategice acest indicator a ajuns la 86%”, a concluzionat ministrul. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Reformarea Forțelor Armate ale Federației Ruse s-a desfășurat pe termen lung și a fost facilitată de continuitatea conducerii Ministerului Apărării și a Statului Major General.

În același timp, operația militară din Siria a permis pregătirea personalului și perfecționarea tehnicii militare și armamentelor din dotarea armatei ruse. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s