Rusia a intensificat livrările de armamente către statele din Asia Centrală, pe fondul creșterii amenințărilor teroriste

foto

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat, pe 05.08.2021, că partea rusă a crescut volumul livrărilor de armamente către statele din Asia Centrală, pentru respingerea unor eventuale amenințări teroriste.

“Pentru a răspunde la agravarea situației din regiune și pentru a exersa acțiunile de respingere a amenințărilor teroriste, au fost planificate o serie de exerciții comune, atât pe teritoriul Uzbekistanului, cât și pe cel al Tadjikistanului. În același timp, au fost realizate furnizări suplimentare de arme în cadrul asistenței tehnico-militare”, a menționat Gherasimov, în timpul unei întâlniri cu omologul său din Uzbekistan, Shukhrat Khalmukhamedov.

Gherasimov a precizat, de asemenea, că “Rusia oferă asistență metodologică pentru perfectioanrea Forțelor Armate ale Uzbekistanului și pregătește personal calificat pentru acestea în instituțiile rusești de învățământ militar”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Intensificarea zborurilor aeronavelor rusești de transport către state din Asia Centrală a fost remarcată și de utilizatorii ruși de pe Twitter. În ultimele zile, au fost înregistrate mai multe zboruri ale unor aeronave militare de transport de tip An-124 către Uzbekistan și Kârgâzstan.

foto 1

Aceste transporturi au fost legate, în special, de exercițiile aflate în curs de desfășurare în regiune, cu participarea militarilor ruși. 

Surse: tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s