Până în anul 2023, Rusia va operaționaliza două regimente dotate cu rachete hipersonice Avangard

foto

Cu ocazia Zilei unice de acceptare a producției militare, pe 10.08.2021, la Moscova, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a fost informat, că al doilea regiment dotat cu rachete balistice intercontinentale cu blocuri de luptă hipersonice Avangard va intra în serviciul de luptă în anul 2023.

“În perioada următoare, respectiv până în 2023, se are în vedere introducerea în serviciul de luptă a încă unui regiment de rachete din cadrul Diviziei 13 Rachete dotat cu complexe de rachete cu destinație strategică Avangard”, a declarat comandantul diviziei, general maior Andrei Cherevko.  

Potrivit precizărilor acestuia, până la sfârșitul anului 2021, se va încheia desfășurarea primului regiment dotat cu Avangard.

“În prezent, au loc lucrări pentru pregătirea a două instalații de lansare a rachetelor bazate în silozuri. Reînzestrarea regimentului se desfășoară conform graficului. Încărcarea rachetelor în instalațiile de lansare și trecerea acestora în stare de luptă este planificată în trimestrul patru al acestui an”, a menționat Cherevko.

La începutul lunii decembrie 2019, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au anunțat că, lângă Orenburg, a fost introdus în serviciul de luptă primul regiment dotat cu rachete Avangard.

Noul complex rusesc de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice Avangard a fost dezvoltat de societatea NPO Mashynostroienia din Reutov. Racheta dezvoltă o viteză de 27 de Mach.

Potrivit declarațiilor reprezentanților ruși, Avangard reprezintă o reacție la desfășurarea sistemului american de apărare antirachetă.

Inițial, blocurile de luptă Avangard sunt instalate pe rachetele balistice intercontinentale de tip UR-100N UTTH. Ulterior, acestea vor fi amplasate pe noile rachete balistice intercontinentale de tip Sarmat.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s