Rusia a început producerea în serie a rachetelor pentru noile sisteme antiaeriene S-500 Prometheus

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 11.08.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că întreprinderile concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey au început producerea în serie a rachetelor pentru sistemele de rachete antiaeriene de perspectivă S-500 Prometheus.

“În conformitate cu un contract încheiat la sfârșitul anului 2020 între Ministerul rus al Apărării și concernul Almaz-Antey, are loc producerea în serie a rachetelor, care, în anul 2022, vor intra în dotarea Forțelor Aerocosmice”, a precizat sursa.

Potrivit unei alte surse a agenției, în prezent, continuă testele de stat ale sistemului de rachete antiaeriene S-500, într-unul din poligoanele din sudul Federației Ruse. Se presupune că acestea vor fi încheiate până la sfârșitul anului 2021.

Pe 20 iulie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemul S-500 a executat trageri de luptă asupra unei ținte balistice de mare viteză, în poligonul Kapustin Yar. Testele au confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale sistemului, care este inclus între armamentele de vârf ale Federației Ruse.

Astfel, pe 28 iunie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, în scurt timp, în Rusia, vor intra în serviciul de luptă noi sisteme unice de armament. Este vorba despre racheta balistică intercontinentală Sarmat, racheta hipersonică cu bazare navală Zircon, sistemele de rachete antiaeriene S-500 și alte complexe de arme. Acestea se vor adăuga la complexele de rachete hipersonice Avangard și Kinzhal, care au fost operaționalizate deja.

În prezent, sistemul S-500 nu are analog în lume. Acesta este destinat pentru distrugerea tuturor mijloacelor aeriene de atac, existente și de perspectivă, la toate altitudinile și vitezele de zbor. Pregătirea specialiștilor ruși pentru deservirea noilor sisteme a început în anul 2017.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s