Armata rusă a atins un nivel mare de operativitate. Aproape 170 de batalioane pot ieși într-o oră din cazărmi

foto

Cu ocazia participării la un forum pentru tineret, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 10.08.2021, că, în prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse dispun de aproape 170 de grupuri tactice de nivel batalion.

“Astăzi, avem practic trupe gata de luptă permanent. În prezent, nu mai avem pe cineva care trebuie căutat, găsit și adus la unitate. Totul este pregătit permanent. Dispunem de formațiuni denumite grupuri tactice de nivel batalion. Din momentul apăsării butonului, acestea sunt capabile ca, în termen de o oră, să iasă pe poarta cazărmii. Avem 168 de astfel de batalioane, ceea ce reprezintă o cifră foarte mare”, a precizat Șoigu. 

Grupurile tactice de nivel batalion sunt formațiuni temporare, cu flexibilitate operațională. Acestea sunt create în cadrul brigăzilor de infanterie moto și de tancuri. Pentru participarea la acțiunile de luptă, unui grup tactic de nivel batalion îi sunt alocate subunități de artilerie, apărare antiaeriană, geniu și de asigurare. În plus, în caz de necesitate, acesta poate primi subunități aeriene, grupe cu destinație specială sau alte subunități, care îi permit să-și îndeplinească misiunile încredințate.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s