Cinci militari ruși și trei civili turci și-au pierdut viața, în urma prăbușirii unui avion Be-200 pe teritoriul Turciei

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.08.2021, un avion de tip Be-200 s-a prăbușit în Turcia, provocând moartea a cinci militari ruși, precum și a trei civili turci.

“Pe 14 august 2021, la ora 15.10 (ora Moscovei), un avion rusesc de tip Be-200 s-a prăbușit în apropierea localității Adana, după ce a încheiat o misiune de stingere a incendiilor”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, care a fost preluat de agenția Interfax.

“La bordul aeronavei se aflau cinci militari ruși, membri ai echipajului, precum și trei civili turci, care le indicau focarele incendiilor. Pentru stabilirea cauzelor incidentului, o comisie a Ministerului rus al Apărării a fost trimisă la locul accidentului”, au precizat reprezentanții ministerului.

Într-o precizare ulterioară, prezentată de agenția Interfax, se arată că toate persoanele aflate la bordul avionului și-au pierdut viața.

Avionul amfibie Be-200 se afla în Turcia începând din luna iulie, unde ajuta la stingerea incendiilor. Acesta făcea parte din compunerea Aviației navale din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Avionul de tip Be-200CS poate lua la bord până la 12 tone de apă. Rezervoarele acestuia sunt umplute în 14 secunde, în timp de aeronava alunecă pe suprafața apei, cu o viteză de 150-190 de kilometri pe oră. Cu o singură alimentare cu combustibil, avionul poate să arunce asupra focarului incendiului până la 270 de tone de apă.

După cum a informat agenția Interfax, și în anul 2020, două avioane rusești de tip Be-200CS au fost implicate în stingerea incendiilor din Turcia. La solicitarea Ministerului Agriculturii și Silviculturii, echipajele avioaneleor au îndeplinit misiuni de stingere a incendiilor la obiective complexe și de importanță strategică din apropiere de Antaliam Izmir și Bodrum.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s