Toți piloții militari ai Rusiei au obținut experiență de lupă în timpul operației antiteroriste din Siria

foto

Locțiitorul comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse pentru activitate politico-militară, general maior Aleksandr Maksimtsev, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute pe 14.08.2021, că numărul piloților-lunetiști a crescut ca urmare a participării la operația antiteroristă din Siria.

“Ținând cont de îndeplinirea misiunilor în Republica Arabă Siriană, numărul piloților-lunetiști cu o înaltă pregătire din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a crescut în mod semnificativ. Acest lucru se datorează atât perfecționării pregătirii lor ca piloți, cât și experienței directe de luptă obținute pe teritoriul sirian. De fapt, întregul personal navigant al Forțelor Aeriene a luat parte la operațiunea specială din Siria”, a declarat Maksimtsev, citat de agenția Tass.

Pilot-lunetist este cea mai înaltă calificare a personalului navigant din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. După aceasta, urmează pilot clasa întâi, clasa a doua și așa mai departe.

După cum a declarat generalul rus, în prezent, misiunea de bază a Forțelor Aerocosmice în ceea ce privește pregătirea personalului constă în asigurarea unor echipaje de zbor care stăpânesc aeronavele, fie că este vorba de avioane de vânătoare, de bombardament sau elicoptere. “Planificăm anual și stabilim sarcini pentru ca piloții să-și îmbunătățească nivelul calificărilor de clasă. În mod ideal ar fi să aducem întregul echipaj la nivelul piloților de clasa întâi”, a spus Maksintsev.

Acesta a menționat, de asemenea, că, pentru fiecare tip de aviație, există un program de perfecționare a piloților, la care participă piloți de la clasa a doua în sus, cu experiență semnificativă în serviciul militar. În cadrul acestui program, piloții Aviației de Vânătoare, de exemplu, studiază efectuarea figurilor complexe de pilotaj și manevrabilitatea superioară în lupta aeriană. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod oficial, operația militară rusă din Siria s-a desfășurat în perioada septembrie 2015 – decembrie 2018. Practic însă, aceasta continuă și în prezent, Rusia deținând pe teritoriul sirian o bază aeriană la Khmeimim și o bază navală la Tartus. Piloții din cadrul bazei aeriene participă la misiuni de luptă aproape zilnic, executând zboruri și bombardamente în zonele controlate încă de insurgenții sirieni, în special în Provincia Idlib.

Pe lângă testarea armamentelor, pregătirea personalului armatei a reprezentat unul dintre obiectivele majore ale Federației Ruse în timpul implicării în conflictul sirian. Conducerea Forțelor Armate a profitat de acțiunile de luptă duse în Siria și a rotit personalul, de regulă la trei luni, pentru obținerea unei experiențe, care nu poate fi atinsă pe timp de pace.  

Surse: tass.ru, rt.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s