Turcia a început să introducă în dotarea trupelor noile drone de atac de tip Bayraktar Akinci

foto

Ministerul turc al Apărării a informat, pe 30.08.2021, că în dotarea Forțelor Armate a fost introdusă noua dronă de atac de tip Bayraktar Akinci. O ceremonie oficială în acest sens a fost desfășurată, duminică 29 august, în localitatea Tekirdag.

Importanța momentului a fost evidențiată de prezența președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a susținut un discurs privind noile evoluții turcești din domeniul armamentelor. În timpul ceremoniei, militarilor turci le-a fost predată prima dronă de atac Bayraktar Akinci.

“Ne-am demonstrat puterea în toată lumea în ceea ce privește tehnologia dronelor. Turcia a încetat să mai fie o țară care doar cumpără arme noi și am început să ne dezvoltăm și să vindem propriile armamente. Akinci ne va duce la nivelul următor”, a spus Erdogan în cadrul ceremoniei.

Anterior, s-a aflat că drona Bayraktar Akinci va beneficia de muniții noi, inclusiv de rachete dirijate, precum și de racheta de croazieră SOM, cu o bătaie de 250 de kilometri. Drona este echipată cu un radar AFAR, șase computere cu inteligență artificială și un sistem de dirijare a armamentelor. Aceasta dispune de șase puncte de prindere, unde pot fi suspendate arme cu o greutate totală de 1.350 de kilograme. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimii ani, dronele turcești Bayraktar TB2 au revoluționat conflictele militare locale și regionale. Acestea au fost întrebuințate pe scară largă în Siria, Libia, dar mai ales în Nagorno-Karabah. Trupele azere au câștigat confruntarea cu armata Armeniei bazându-se aproape exclusiv pe dronele turcești.

Chiar dacă în mod indirect, cea mai afectată de efectele atacurilor cu drone Bayraktar TB2 a fost Rusia, ale cărei echipamente, aflate în dotarea opozanților, au fost distruse cu ușurință de către acestea. În Siria și Libia, au fost vizate, în primul rând, complexele de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune Pantsir.

Toate aceste evoluții, i-au determinat pe militarii ruși să-și adapteze și să-și modernizeze tehnica existentă și să caute noi modalități de combatere a dronelor.    

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s