Nava rusească de cercetare electronică Ivan Khurs a revenit în Marea Neagră, după o misiune de cinci luni în Mediterană

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 30.08.2021, nava de cercetare electronică Ivan Khurs aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Negre.

Nava din compunerea Divizionului 519 Nave de Cercetare Electronică revine astfel la Sevastopol, după o misiune de cinci luni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

foto 1

Ivan Khurs a ieșit din Marea Neagră pe 29.03.2021. Potrivit datelor disponibile din sursele deschise, nava are ca misiune asigurarea comunicațiilor și conducerii flotei, efectuarea cercetării radio și ducerea războiului electronic, precum și monitorizarea componentelor sistemului american de apărare antirachetă.

Anterior, Ivan Khurs a îndeplinit o misiune similară, în perioada 2019-2020. Nava a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 30 noiembrie 2019 în direcția Mării Mediterane și a revenit în Marea Neagră pe 21 aprilie 2020. În cele 144 de zile petrecute în misiune, nava de cercetare electronică Ivan Khurs s-a deplasat în Marea Mediterană, Marea Roșie, Marea Arabiei, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian.

Nava de cercetare electronică a FRMN este una dintre cele mai moderne nave de acest tip din dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Aceasta a fost introdusă în înzestrarea FRMN pe 25.06.2018. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s