Flota rusă din Marea Baltică a testat nava purtătoare de rachete Sovetsk, în condiții arctice

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 31.08.2021, că nava mică purtătoare de rachete Sovetsk a Flotei din Marea Baltică a efectuat lansarea unei rachete de croazieră cu complexul Kalibr din acvatoriul Mării Albe asupra unei ținte de coastă.

Lansarea rachetei a fost precedată de transferul interflote efectuat de nava mică purtătoare de rachete Sovetsk din Marea Baltică în Marea Albă.

“Echipajul navei mici purtătoare de rachete Sovetsk a efectuat ieșirea într-un poligon maritim al Flotei de Nord, unde a efectuat lansarea unei rachete de croazieră Kalibr asupra unei ținte de coastă aflate în poligonul Chizha. Potrivit rezultatelor primite de la mijloacele pentru controlul obiectivului, racheta a lovit ținta de coastă amplasată la o distanță de peste 1.000 de kilometri”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Pe timpul transferului către Marea Albă, echipajul navei a executat peste 30 de exerciții navale. În total, în cadrul activităților de pregătire pentru luptă, nava a parcurs peste 3.300 de mile marine.

“În prezent, nava mică purtătoare de rachete Sovetsk a început transferul interflote către locul de dislocare permanentă din cadrul Bazei Navale Baltyisk”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Sovetsk este a doua navă Proiect 22800, clasa Karakurt, produsă la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg. Aceasta a fost introdusă în dotarea Flotei din Marea Baltică pe 12.10.2019.

În prezent, în dotarea Flotei din Marea Baltică se află trei nave de acest tip, respectiv Mytischi, Sovetsk și Odintsovo.

Potrivit planurilor curente ale Forțelor Navale, în total, vor fi construite 18 nave Proiect 22800, câte șase pentru Flota din Marea Baltică, Flota din Marea Neagră și Flota din Oceanul Pacific.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s