Fregata Regina Maria a ieșit din Marea Neagră, pentru o nouă participare la misiunea NATO “Sea Guardian”

foto

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, în seara zilei de 30.08.2021, fregata Regina Maria aparținând Forțelor Navale Române a traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Potrivit acestora, în perioada următoare, fregata va participa la operația NATO Sea Guardian.

foto 1

După cum a informat anterior Ziua de Constanța, fregata Regina Maria a plecat pe 29 august din portul militar Constanța, pentru o misiune de patru săptămâni. La bordul navei se află echipajul format din 243 de militari, un detașament de Forțe pentru Operații Speciale (FOS) și un elicopter IAR 330 Puma Naval.

Pe parcursul lunii septembrie, Regina Maria va îndeplini misiuni de consolidare a securității maritime a flancului sudic al NATO, prin supravegherea traficului naval și descurajarea unor posibile amenințări în zona de responsabilitate.

Forțele Navale Române vor asigura, pentru prima dată, conducerea grupării navale care participă la operația NATO Sea Guardian. Astfel, la bordul navei va fi ambarcat statul major al operației, care va coordona misiunile de patrulare din Marea Mediterană.

În timpul misiunii, sunt planificate două escale: una în portul Augusta din Italia, unde se va desfășura ședința de planificare pentru stabilirea modului de acțiune pe mare, iar cea de-a doua în portul Valetta din Malta, pentru evaluarea activităților desfășurate. 

Surse: twitter.com, ziuaconstanta.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s