Noile bombardiere strategice rusești de tip Tu-160M2 sunt produse cu o întârziere de cel puțin un an

foto

În urma unei vizite efectuate la sfârșitul lunii august de către ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, la Întreprinderea de Aviație S.P. Gorbunov din Kazan (Republica Tatarstan), pe rețelele de socializarea au apărut o serie de fotografii cu primul bombardier strategic Tu-160M2, produs de la zero.

Inițial, primul zbor al aeronavei era planificat pentru sfârșitul acestui an. Însă, specialiștii militari, care au văzut fotografiile cu stadiul în care se află producerea avionului, au estimat că acesta va fi ridicat în aer cu o întârziere de 10-12 luni.

Avionul Tu-160M2 reprezintă versiunea profund modernizată a aeronavei Tu-160 din perioada ssovietică. Acesta va primi motoare modernizate de tip NK-32-02, precum și echipamente de bord avansate, inclusiv un complex modern de război electronic. De asemenea, avionul va avea posibilitatea să întrebuințeze mijloace de distrugere de aviație, noi și modernizate, între care și rachete hipersonice.

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, reprezentanții Ministerului Apărării și ai companiei Tupolev au semnat, în prezența președintelui rus, Vladimir Putin, un contract pentru producerea și livrarea a 10 bombardiere noi de tip Tu-160M2. Costul unei aeronave este estimat la aproximativ 18 miliarde de ruble. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Planurile curente ale Ministerului rus al Apărării prevăd achiziționarea pe termen lung a aproximativ 50 de avioane Tu-160M2 pentru dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

În paralel cu achiziționarea bombardierelor noi Tu-160M2, construite de la zero, are loc și modernizarea celor 16 aeronave Tu-160 aflate în prezent în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune. Specialiștii militari apreciază că, în final, între cele două versiuni nu va exista nicio diferență. La un moment dat, reprezentanții ruși au folosit chiar denumirea de Tu-160M atât pentru avioanele modernizate, cât și pentru cele construite de la zero.

Bombardierele strategice Tu-160 reprezintă, împreună cu avioanele Tu-95MS, componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse. Armamentul principal întrebuințat de acestea este reprezentat de rachetele de croazieră H-101 și H-102, cu încărcături convenționale și nucleare.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s