Game of Drones: Patru drone turcești și una grecească au zburat simultan la frontiera dintre cele două state

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat faptul că, pe 10.09.2021, patru drone turcești și una grecească s-au aflat simultan în aer, la frontiera dintre cele două țări.

Trei drone turcești de tip Bayraktar TB.2, din care două ale Forțelor Terestre, cu numerele de înregistrare TB2T165 și TB2T172, precum și una din compunerea Forțelor Navale, cu numărul de înregistrare TCB801, au operat între Antalya și Izmir. A patra dronă, tot de tip Bayraktar TB.2, aparținând Forțelor Terestre, cu numărul de înregistrare TB2T205, a zburat în nordul țării, în proximitatea frontierei terestre cu Grecia.

foto 1

În același timp, o dronă grecească din cadrul Forțelor Navale, de tip IAI Heron, a decolat de la Baza Aeriană Skyros și a îndeplinit misiuni de patrulare între insulele Kos și Samos.

Acțiunile dronelor din cele două state confirmă rivalitatea de durată manifestată inclusiv în Marea Mediterană și Marea Egee. În ultimele decenii, tensiunile dintre Turcia și Grecia, determinate de probleme economice, geopolitice sau ținând de delimitarea frontierelor maritime, au fost de mai multe ori în situația de a genera un conflict militar.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s