Drone și roboți – noutățile întrebuințate de trupele ruse în cadrul manevrelor strategice “Vest-2021”

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 11.09.2021, că unitățile militare aparținând corpului de armată al Flotei din Marea Baltică și Trupelor de Desant Aerian, care desfășoară activități în cadrul exercițiului strategic Vest-2021 în poligoanele Pravdinsky și Khmelevka din Regiunea Kaliningrad, întrebuințează drone de tip Orlan și Forpost.

Aparatele de zbor fără pilot sunt utilizate în mod activ pentru evaluarea eficienței distrugerii țintelor și corectării focului subunităților de artilerie și tancuri, precum și în interesul subunităților de cercetare.

Datorită întrebuințării dronelor, între altele, se reduce în mod semnificativ timpul de căutare a țintelor. Tehnica nouă instalată pe aparatele de zbor fără pilot a făcut posibilă urmărirea simultană a mai multor ținte, chiar și în condiții de camuflaj, în timp ce acestea au rămas neobservate.

În timpul îndeplinirii de misiuni în cadrul exercițiului, ca parte a acțiunilor practice ale trupelor, în scopul eliminării formațiunilor înarmate ilegale, în condiții de luptă urbană, militarii din cadrul unităților de infanterie moto și parașutiștii au întrebuințat pentru distrugerea unor ținte staționare și mobile sistemele de atac robotizate controlate de la distanță de tip Platforma-M. Acestea sunt instalate pe șasiu cu șenile și dispun de câte patru lansatoare de grenade și o mitralieră Kalashnikov.

În același timp, complexele robotizate au fost utilizate și în scopul efectuării cercetării și realizării de treceri prin câmpurile de mine, care, potrivit scenariului exercițiului, au fost instalate de membrii grupărilor înarmate ilegale.

Exercițiul Vest-2021 reprezintă etapa finală a procesului comun de pregătire pentru luptă al Forțelor Armate din Federația Rusă și Republica Belarus.

Activitățile practice ale trupelor se desfășoară în perioada 10-16 septembrie 2021, în nouă poligoane de pe teritoriul Federației Ruse, cinci poligoane din Republica Belarus și raioane maritime din Marea Baltică.

În total, la exercițiul de comandament și stat major Vest-2021 participă aproximativ 200.000 de militari și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine, precum și 15 nave de luptă și auxiliare. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul Vest-2021 este structurat în două etape. Astfel, în perioada 10-12 septembrie are loc etapa defensivă, în care adversarul a avansat aproximativ 150 de kilometri, iar în perioada 13-16 septembrie se va desfășura etapa ofensivă, în care este planificată înfrângerea adversarului și revenirea trupelor proprii pe pozițiile pierdute inițial.

foto 1

Potrivit scenariului exercițiului, o coaliție de state occidentale, formată din Neris, Pomorie și Republica Polară, ce corespund aproape integral Lituaniei, Letoniei și Poloniei, organizează o încercare nereușită de a schimba conducerea Republicii Polesie (Republica Belarus). Ca urmare, aceasta declanșează o invazie militară, precedată de o serie de lovituri aeriene și cu rachete. Forțele Armate ale Federației Centrale (Federația Rusă) avansează pentru a sprijini republica aliată.

foto 3

Este interesant de remarcat faptul că, pe hărțile utilizate de participanții la exercițiu, Bialystokul polonez, împreună cu o parte a Voievodatului Podlaskie, precum și Vilniusul lituanian, cu o parte a districtului Vilnius, au fost incluse inițial în compunerea Republicii Belarus. În același timp, Ucraina este marcată complet ca stat neutru. 

Surse: mil.ru, colonelcassad.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s