Vânătoarea submarinelor roșii: Avioanele NATO caută submarinele rusești în estul Mării Mediterane

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat faptul că, în ultimele zile, avioane de cercetare americane și turcești au îndeplinit misiuni specifice în estul Mării Mediterane, cel mai probabil pentru căutarea unor submarine rusești.

foto 2

Astfel, pe 11.09.2021, un avion american de patrulare antisubmarin de tip P-8A, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia, a efectuat mai multe treceri în apropierea remorcherului rus SB-742. Acesta se afla într-un raion situat la sud de Cipru și se presupune că escortează unul sau mai multe submarine rusești, care se îndreaptă spre portul sirian Tartus.

foto 4

De asemenea, pe 10 septembrie, un avion de tip ATR P-72 MPA aparținând Forțelor Navale ale Turciei s-a aflat în aceeași zonă. Aeronava, cu numărul de înregistrare TCB-752 și indicativul radio MARTI81, a efectuat o misiune similară și pe 11 septembrie.

foto 3

Trebuie remarcat faptul că, în timpul zborului din 11 septembrie, avionul turcesc și-a oprit transponderul de la bord când a ajuns în proximitatea navei rusești și l-a pornit din nou ceva mai târziu.

Sursele estimează că în orele și zilele următoare sunt posibile și alte zboruri ale unor mijloace de cercetare aeriană ale NATO în estul Mării Mediterane, unde au fost concentrate multe submarine rusești.

Potrivit blogului Russian Navy – News and Analysis, în ultima săptămână, trei submarine rusești din clasa Kilo, respectiv Krasnodar, Volkhov și Petropavlovsk-Kamchatsky, au intrat în Marea Mediterană. Acestea se adaugă altor două submarine de același tip, radicand numărul de submarine rusești din Marea Mediterană la cinci.

foto 5

Sursa a informat că, în prezent, în estul Mării Mediterane, se află o grupare navală rusească formată din:

– submarinul B-262 Stary Oskol;

– submarinul B-237 Rostov pe Don;

– submarinul B-265 Krasnodar;

– submarinul B-603 Volkhov;

– submarinul B-274 Petropavlovsk-Kamchatsky;

– distrugătorul Viceamiral Kulakov;

– fregata Amiral Essen;

– corveta Gremiascii;

– nava mică purtătoare de rachete Ingushetia;

– nava de patrulare Vasili Bykov;

– dragorul Ivan Golubets;

– nava de cercetare electronică Ivan Khurs;

– nava atelier PM-183;

– nava auxiliară Akademik Pashin.

Trebuie remarcat faptul că între acestea se află un număr record de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Este vorba despre cinci submarine și trei nave de suprafață. De regulă, escadra rusă din Marea Mediterană include trei sau patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care două submarine.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s