Bombardiere rusești Tu-22M3 au distrus ținte de pe teritoriul Republicii Belarus, în cadrul exercițiului “Vest-2021”

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 12.09.2021, că bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au atacat ținte terestre dispuse în poligonul Ruzhansky din Republica Belarus, în cadrul exercițiului Vest-2021.

“În total, la episodul desfășurat pe teritoriul belarus au participat peste 20 de aeronave. În raionul poligonului au fost lansate peste 50 de bombe de aviație și 130 de rachete nedirijate și au fost trase 850 de cartușe cu calibrul de 30 de milimetri. Potrivit datelor de control obiectiv, toate țintele au fost distruse”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit scenariului exercițiului, mijloacele de cercetare au descoperit o grupare a adversarului convențional, care deținea inclusiv un aerodrom, cu tehnică de aviație dispusă pe acesta. “Avioanele de vânătoare de tip Su-30SM aparținând Forțelor Aeriene ale Republicii Belarus au preluat controlul asupra spațiului aerian, iar avioane de bombardament, de asalt și de vânătoare, alături de elicoptere de atac, au lovit pozițiile adversarului”, au precizat reprezentanții ministerului.

După cum au informat aceștia, episodul executat în Republica Belarus reprezintă principala activitate comună desfășurată până acum a aviației celor două state participante la exercițiul Vest-2021.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au participat și la activități de pregătire pentru luptă desfășurate pe teritoriul Federației Ruse, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021. Împreună cu bombardiere de front Su-34 ale Regiunii Militare Vest, acestea au executat un bombardament masiv asupra unor ținte terestre dintr-un poligon de lângă localitatea Smolensk.

Avioanele Tu-22M3 aparțin Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și provin de la Regimentul 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga).

Exercițiul strategic ruso-belaruse Vest-2021 se desfășoară, în perioada 10-16 septembrie, în 14 poligoane de pe teritoriile celor două țări și în Marea Baltică. La acesta participă aproximativ 200.000 de militari, precum și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine și 15 nave de luptă și auxiliare.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s