Flota rusă de Nord a desfășurat o operație ofensivă cu 3.000 de militari la frontiera cu Norvegia și Finlanda

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 14.09.2021, că, în Peninsula Kola, în apropierea graniței cu Norvegia și Finlanda, au fost efectuate manevre cu participarea a peste 3.000 de militari și aproximativ 500 de unități de tehnică militară.

“Activitățile practice, sub conducerea comandantului Flotei de Nord, amiral Aleksandr Moiseev, au fost desfășurate în poligoane militare din districtele Kandalaksha și Pechenga din Regiunea Murmansk, precum și în peninsulele Sredny și Rybachiy”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

După cum au anunțat militarii ruși, gruparea expediționară din Arctica a Flotei de Nord a desfășurat o operație ofensivă, pentru distrugerea adversarului convențional din peninsula Kola. În timpul exercițiului, au fost îndeplinite misiuni de apărare a zonei insulare arctice și a coastei maritime a Federației Ruse.

“La manevre au participat peste 3.000 de militari și aproximativ 500 de unități de tehnică militară, inclusiv tancuri arctice de tip T-80BVM, lansatoare multiple de proiectile reactive, instalații de artilerie autopropulsate, transportoare blindate și vehicule de teren șenilate. Sprijinul aerian al trupelor a fost asigurat de bombardiere de front de tip Su-24 din cadrul regimentului de aviație mixtă al armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord”, au precizat reprezentanții flotei.

Trecerea în ofensivă a Forțelor Terestre și Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei de Nord a reprezentat etapa finală a părții practice a exercițiului cu gruparea expediționară din Arctica, început în urmă cu câteva zile. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de amploare al Flotei de Nord a început pe 09 septembrie. La acesta au participat 8.000 de militari și aproximativ 800 de unități de tehnică militară și specială, între care 40 de tancuri, 460 de mașini de luptă blindate, 240 de instalații de artilerie, aruncătoare de mine și lansatoare multiple de proiectile reactive, 120 de aparate de zbor și 50 de nave de luptă și auxiliare.

În prima zi a exercițiului, distrugătorul Amiral Ushakov și un complex de rachete de coastă de tip Bal au executat lansări de rachete de croazieră asupra unor ținte navale aflate în acvatoriul Mării Barents.

De asemenea, pe 12.09.2021, submarinul nuclear Orel (Proiect 949A, clasa Antey) a lansat o rachetă de croazieră de tip Granit asupra unei ținte navale, care imita o navă de luptă de mari dimensiuni a adversarului.

După cum au anunțat reprezentanții Flotei de Nord, pe 14 septembrie, un complex de rachete de coastă Bastion de pe Insula Aleksander din cadrul arhipelagului Franz Josef a lansat o rachetă de croazieră asupra unei ținte navale din Marea Barents.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s