Rusia își întărește trupele de la granița cu Ucraina, prin formarea unei noi divizii de infanterie moto

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 16.09.2021, că în zona de responsabilitate a regiunii a fost formată Divizia 20 Infanterie Moto, ale cărei unități au executat primele exerciții tactcie în Regiunea Volgograd.

“Unitățile Diviziei 20 Infanterie Moto au executat primele exerciții tactice în sudul Rusiei. Grupuri tactice de nivel batalion aparținând unui regiment de infanterie moto al diviziei au îndeplinit misiuni de pregătire pentru luptă în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd”, se arată într-un comunicat de presă al regiunii, preluat de agenția Interfax.

“În baza unui ordin al comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, exercițiul a început prin aducerea regimentului de infanterie moto la nivelul de pregătire pentru luptă deplină. Scopul exercițiului a constat în pregătirea și efectuarea manevrei de apărare, în condiții de contracarare a mijloacelor de război electronic și a desantului aerian tactic al adversarului convențional”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Pe 20 aprilie, ministrul rus al apărării, Seghei Șoigu, a anunțat întărirea capacității de luptă a Regiunii Militare Sud, ca urmare a încercărilor NATO de a se opune normalizării situației din Transcaucazia și Orientul Apropiat.

“O stare instabilă este observată în mai multe țări din Orientul Apropiat și Transcaucazia. Încercările NATO de a rezista normalizării acesteia ne obligă să luăm măsuri simetrice de izolare strategică și să creștem capacitatea de luptă a trupelor din Regiunea Militară Sud”, a declarat Șoigu la o ședință a Colegiului Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor ministrului, “în cadrul procesului de perfecționare a componenței de luptă a regiunii, în cursul anului trecut, au fost implementate 54 de măsuri organizatorice, între care și formarea unei noi divizii de infanterie moto”.

Pe 25 aprilie, cotidianul Izvestia a informat despre decizia Ministerului Apărării de a forma Divizia 20 Infanterie Moto, cu puncte de dislocare în localitățile Volgograd și Kamyshin. “Noua mare unitate va fi creată pe baza Brigăzii 20 Infanterie Moto, care este dislocată la Volgograd. Divizia va face parte din compunerea Armatei 8 Infanterie Moto”, a anunțat atunci ziarul.

În anul 2019, militarii ruși au informat despre finalizarea formării Diviziei 150 Infanterie Moto în sudul Rusiei. Statul major al diviziei a fost înființat în Regiunea Rostov în luna decembrie 2015. În structura diviziei se află regimente de infanterie moto, tancuri, artilerie și rachete antiaeriene, precum și subunități de comunicații, cercetare și asigurare tehnico-materială.

Anterior, Ministerul rus al Apărării anunțase că gruparea de trupe de pe direcția strategică vest va fi consolidată prin formarea a trei divizii de infanterie moto dislocate în Regiunile Smolensk, Voronezh și Rostov. Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că sunt create două divizii în Regiunea Militară Vest și una în Regiunea Militară Sud, pentru contracararea forțelor NATO concentrate în proximitatea frontierelor rusești.       

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s