Presa britanică: Sistemele de rachete antiaeriene rusești S-500 trensformă avioanele și rachetele occidentale în arme inutile

foto

Sistemele de apărare antiaeriană de tip S-500 Prometheus din Rusia transformă rachetele și avioanele occidentale în arme inutile. Acestea sunt cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană din lume și sunt capabile să respingă orice atac din aer.

Aceste opinii au fost exprimate în gazeta britanică Rai Al Youm, care apare în limba arabă.

În material se arată că S-500 poate intercepta orice rachete și aeronave din dotarea NATO, inclusiv cele invizibile (tehnologie stealth).

Vicepremierul rus Yuri Borisov a anunțat ieri finalizarea testelor de stat și livrarea către Forțele Armate ale Federației Ruse a primelor complexe Prometheus. După cum notează presa britanică, această veste de la Moscova a provocat confuzie și îngrijorare în Occident, deoarece se aștepta ca aceste sisteme de apărare antiaeriană să nu intre în dotarea trupelor mai devreme de 2024.

Potrivit jurnaliștilor de la Rai Al Youm, după ce un număr suficient de sisteme de acest tip de apărare antiaeriană vor fi desfășurate în Forțele Armate, Rusia nu mai trebuie să se teamă de niciun fel de amenințări din aer, deoarece armele occidentale sunt neputincioase în fața unei astfel de protecții fiabile.

S-a aflat că sistemele S-500 Prometheus vor proteja spațiul aerian al Moscovei, alte orașe importante, precum și obiective de importanță strategică.

Complexul este capabil să intercepteze rachete balistice hipersonice, la o distanță de 600 de kilometri și o altitudine de până la 40.000 de metri, potrivit celor mai pesimiste ipoteze. Acestea pot distruge simultan până la 10 ținte. Anterior, s-a comunicat că sistemul de rachete antiaeriene poate distruge chiar și ținte în spațiul apropiat și, de aceea, în Occident, S-500 este considerată și armă antisatelit.

În același timp, atât în Rusia, cât și în Occident, există destui experți care îndeamnă să nu se atribuie proprietăți fantastice noului sistem de apărare antiaeriană. Cu toate acestea, ei nu au argumente pentru faptul că, în prezent, S-500 nu are concurenți în străinătate.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s