Rusia a început executarea unor exerciții de amploare în Caucaz și Crimeea, cu participarea a peste 10.000 de militari

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 20.09.2021, în mai multe poligoane din zona de responsabilitate a regiunii, a început executarea simultană a unor exerciții tactice la nivel batalion și regiment, care vor dura până pe 26 septembrie.

“În poligoanele Kuzminsky și Kadamovsky din Regiunea Rostov, vor îndeplini misiuni de pregătire pentru luptă militari din cadrul unităților de infanterie moto și tancuri aparținând Diviziei 150 Infanterie Moto a Regiunii Militare Sud”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

De asemenea, un regiment din compunerea Diviziei 42 Infanterie Moto va executa un marș în poligonul Alpiysky, unde va participa la un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă, împreună cu militari aparținând Bazei Militare ruse din Osetia de Sud. În același timp, personalul bazei va desfășura activități de pregătire pentru luptă și în poligonul Dzartsemi de pe teritoriul sud-osetin.

“În poligonul Gvardeets din Republica Cecenă, continuă desfășurarea unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion. La acesta participă grupuri tactice de nivel batalion aparținând unui regiment al Diviziei 42 Infanterie Moto și a marii unități de apărare de coastă a Corpului 22 Armată al Flotei ruse din Marea Neagră. În plus, la nivelul tuturor armatelor de arme întrunite se desfășoară exerciții tactice cu dezvoltarea de elemente noi ale ordinii de luptă și a metodelor de acțiuni tactice”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

În Crimeea, în poligonul Opuk, se desfășoară un antrenament de amploare al grupurilor tactice mobile, destinat luptei împotriva dronelor.

“Pe teritoriul Regiunii Militare Sud, participă la exerciții aproximativ 10.000 de militari și apoape 800 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv tancuri, mașini de luptă ale infanteriei, instalații de artilerie și lansatoare multiple de proiectile reactive. Acțiunile militarilor vor fi sprijinite de peste 40 de avioane și elicoptere ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre”, au concluzionat reprezentanții regiunii. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, activitățile aflate în curs de desfășurare în Regiunea Militară Sud reprezintă etapa finală de pregătire pentru executarea unui exercițiu major în Regiunea Mării Negre, la încheierea perioadei de intrucție de vară.

Este posibil ca exercițiul să aibă loc la începutul lunii octombrie, cu participarea tuturor structurilor Regiunii Militare Sud, respectiv cele trei armate de arme întrunite, armata de forțe aeriene și apărare antiaeriană, Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s