De ce se teme Vladimir Putin – de coronavirus sau de evoluțiile interne generate de alegerile parlamentare?

foto

Specialiștii site-ului topcor.ru au semnalat faptul că exercițiul strategic comun ruso-belarus Vest-2021 s-a încheiat cu o zi mai devreme decât era planificat. Astfel, în loc de 16 septembrie, așa cum a fost anunțat anterior, acesta s-a încheiat pe 15 septembrie.

În plus, unitățile rusești au început să se retragă în grabă din Republica Belarus, fără să mai aștepte închiderea oficială a manevrelor Vest-2021, care era programată inițial pentru 17 septembrie.

În același timp, pe 14 septembrie, în mod neașteptat, președintele rus, Vladimir Putin, s-a retras în autoizolare. Conform versiunii oficiale, această măsură a fost luată în legătură cu identificarea unor cazuri de infecție cu coronavirus în cercul său apropiat. Rivalii săi politici spun însă că “acesta s-a închis în buncărul său”.

Toate acestea s-au întâmplat chiar înainte de începerea alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse.

Ca urmare, se ridică mai multe întrebări legitime. Aceste evoluții sunt întâmplătoare sau sunt legate între ele? Reprezintă acestea o serie de măsuri voluntare înaintea unor evenimente importante planificate sau posibile, care vor afecta situația din țară? Vor fi revolte masive după alegeri și încercări de îndepărtare a liderilor actuali, care necesită prezența trupelor în punctele de dislocare permanentă?

În paralel cu aceste versiuni populare, încheierea prematură a exercițiilor a fost acoperită și cu o justificare oficială. Pe rețelele de socializare circulă masiv o fotocopie a unui ordin al ministrului apărării din Federația Rusă privind revenirea urgentă a trupelor de la exerciții în punctele de dislocare permanentă, ca urmare a situației eidemiologice dificile determinată de răspândirea infecției cu coronavirus.

Cu toate acestea, merită subliniat faptul că, în cadrul exercițiului Vest-2021, pe teritoriul Republicii Belarus se aflau unități aparținând Diviziei 2 Infanterie Moto (divizia de gardă Taman), Diviziei 4 Tancuri (divizia de gardă Kantemirovskaya) și Diviziei 76 Desant Aerian.

În luna august 1991, toate aceste divizii au participat la evenimentele de la Moscova, care au fost organizate de membri ai Guvernului URSS, pentru a preveni prăbușirea Uniunii Sovietice.

De asemenea, trebuie spus și faptul că situația politică din Federația Rusă se încălzește treptat, în legătură cu alegerile parlamentare. Apogeul acesteia se pare că va fi atins după alegeri și acest fapt poate impune conducerii actuale a țării să întreprindă acțiuni îndrăznețe și cu caracter extraordinar, pentru a păstra stabilitatea constituțională în Federația Rusă. Acestea ar putea chiar să afecteze și să determine o ajustare a planurilor de integrare ulterioară a Federației Ruse și Republicii Belarus în Statul Unional.

Răspunsurile la toate întrebările ridicate mai sus vor veni în zilele și săptămânile următoare, în baza evoluțiilor înregistrate în planul evenimentelor interne din Federația Rusă.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s