“Lebedele albe” deasupra Mării Baltice: Noi detalii despre zborul bombardierelor strategice rusești de tip Tu-160

foto

Analiză remnmilitaryblog.com:

Ministerul rus al Apărării a publicat pe conturile sale de Twitter și Facebook un material video cu cadre din timpul misiunii de patrulare efectuate pe 21.09.2021 deasupra Mării Baltice de două bombardiere strategice de tip Tu-160. Materialul, preluat și de postul de televiziune Zvezda, poate fi vizualizat aici.

Din analiza imaginilor prezentate rezultă faptul că una dintre cele două avioane Tu-160 a fost aeronava Vasili Reshetnikov (număr de bord 02 roșu, număr de înregistrare RF-94102). De asemenea, în imagini poate fi identificat un avion de vânătoare de tip Su-35S, cu numărul de bord 54 roșu, care a însoțit bombardierele strategice.

Potrivit unor alte surse (diana-mihailova.livejournal.com), cel de-al doilea bombardier Tu-160 participant la misiune a fost aeronava Ivan Yarygin (număr de bord 04 roșu, număr de înregistrare RF-94112).

Imaginea completă a zborului este dată însă de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter. Potrivit acestora, cele două bombardiere Tu-160 aflate deasupra Mării Baltice au întrebuințat indicativele radio 77641 și 77642. De asemenea, este confirmată prezența deasupra Mării Baltice a avionului AWACS de tip A-50U (număr de înregistrare RF-50610). Acesta a fost adus cu o zi înainte de la Ivanovo în Regiunea Kaliningrad.

foto 1

Din postările anterioare de pe Twitter rezultă faptul că la misiune a participat și o a treia aeronavă Tu-160, cu indicativul radio 77463. Probabil, aceasta a rămas pe teritoriul rus și a asigurat legătura cu baza și cu conducerea Aviației cu rază lungă de acțiune. Indicativele radio 77461/77462/77463 au lucrat cu operatorii TABLITSA, VOLYNKA și KAPELNYI.

Surse: diana-mihailova.livejournal.com, mil.ru, tvzvezda.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s