Submarine rusești din Marea Neagră au simulat executarea unui atac cu rachete asupra unei grupări navale a adversarului

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 28.09.2021, în poligoane maritime de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre, echipajele submarinelor Veliky Novgorod și Stary Oskol aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un atac cu rachete asupra unei grupări navale a adversarului convențional.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale FRMN în anul de instrucție 2021.

În cadrul acestuia, echipajele unui elicopter Ka-27PL și unui avion Be-12 au desfășurat activități de dezvăluire și iluminare a situației de la suprafața apei, în diferite condiții de ducere a luptei pe mare, cu transmiterea ulterioară de date pentru submarine, în vederea pregătirii și executării atacului cu rachete.

La rândul lor, echipajele submarinelor, după primirea datelor de indicare a țintelor, au desfășurat algoritmi de executare a atacului cu rachete asupra unor categorii diverse de ținte. Lansările de rachete au fost realizate în mod electronic.

La exercițiu au participat echipajele submarinelor Veliky Novgorod și Stary Oskol, unui avion Be-12 și unui elicoter Ka-27PL, precum și ale unor nave mici antisubmarin și nave auxiliare, care au jucat rolul grupării navale a adversarului convențional. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele B-262 Stary Oskol și B-268 Veliky Novgorod aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk a FRMN. În total, în compunerea brigăzii se află șase submarine Proiect 636.3. Trei dintre acestea, cele două menționate mai sus și submarinul B-271 Kolpino, se află în Marea Neagră. Alte două submarine, B-237 Rostov pe Don și B-265 Krasnodar, îndeplinesc misiuni în estul Mării Mediterane, în timp ce submarinul B-261 Novorossiysk se află în Marea Baltică.

Trebuie precizat faptul că submarinul B-262 Stary Oskol a intrat în Marea Neagră pe 23 septembrie, revenind în regiune după o perioadă de aproape doi ani și jumătate. Acesta participă la activități de pregătire pentru luptă pe mare chiar înainte de a se întoarce în punctul de dislocare permanentă.

Exercițiul submarinelor rusești din Marea Neagră are loc pe fondul prezenței în zonă a Grupării navale a NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2). Cinci nave din cadrul acesteia, între care nava amiral a grupării, nava de patrulare spaniolă Rayo, și dragoarele Viareggio din Italia și Edincik din Turcia, plus alte două dragoare din România și Bulgaria, au intrat în aceste zile în apele teritoriale ale Georgiei. Astfel, este pentru a doua oară în cursul anului 2021 când navele grupării desfășoară exerciții comune cu Garda de Coastă din Georgia.

Sursa: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s