Turkish Stream reprezintă o amenințare mai mare pentru Ucraina decât Nord Stream-2

1

De mai bine de patru ani, Ucraina duce o luptă curajoasă împotriva proiectului energetic ruso-german Nord Stream-2. La fiecare întâlnire cu partenerii americani și europeni, liderii oficiali ai țării ridică problema sancțiunilor împotriva gazpductului. Cu toate acestea, există tot mai multe opinii potrivit cărora punerea în funcțiune a unei perechi de linii de gaz în partea de jos a Mării Baltice nu poate fi comparată cu pericolul reprezentat pentru Ucraina de Turkish Stream.

O declarație în acest sens a fost făcută și de generalul locotenent Ghennady Moskal, fost șef al regiunilor Lugansk și Transkarpatia. În opinia acestuia, Turkish Stream reprezintă o amenințare mult mai mare pentru economia ucraineană decât Nord Stream-2. Potrivit precizărilor sale, autoritățile de la Kiev au scăpat din vedere acest pericol, concentrându-și forțele asupra opoziției față de proiectul girat de Rusia și Germania.

“Conform acestor povești, noi luăm gaz invers din Slovacia, deși statul slovac nu are niciun puț și nu produce niciun metru cub de gaz. Dar noi cumpărăm de acolo. Iar în ceea ce privește Turkish Stream de ce am tăcut? Pentru că acest gazoduct este mult mai rău pentru noi din punct de vedere economic decât Nord Stream-2”, și-a exprimat revolta Moskal.

Având în vedere faptul că Rusia a semnat zilele trecute un contract pentru furnizarea de gaze în Ungaria prin intermediul Turkish Stream, punctul următor al Gazprom de conectare la extinderea terestră a liniei de gaz este chiar Slovacia.

“Deci, noi de la cine vom ajunge să cumpărăm gaze?”, s-a întrebat politicianul ucrainean.

Potrivit precizărilor acestuia, slovacii se pot conecta și la Nord Stream-2, după care tot gazul “invers” către Ucraina va fi furnizat prin conducetele cu care Kievul luptă atât de altruist.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s