La începutul lunii octombrie, Rusia va efectua prima lansare de pe submarin a rachetei hipersonice Zircon

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 30.09.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că prima lansare-test a versiunii pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi efectuată de la bordul submarinului nuclear Severodvinsk al Flotei de Nord, din acvatoriul Mării Albe, în luna octombrie.

“Prima lansare a rachetei Zircon de pe submarinul Severodvinsk în cadrul testelor constructive de zbor va fi efectuată, de la suprafața apei, la începutul lunii octombrie. În funcție de rezultatul acesteia, a doua lansare este planificată pentru luna noiembrie, din imersiune, asupra unei ținte navale”, a declarat sursa.

Potrivit declarațiilor sale, prima lansare de pe submarinul Severodvinsk, planificată inițial pentru luna septembrie, a fost amânată pentru octombrie, din cauza necesităților de efectuare a tuturor activităților tehnice de pregătire pentru aceasta.

După cum a precizat interlocutorul agenției, până la sfârșitul anului 2021, sunt planificate două lansări ale rachetei Zircon de pe submarin, urmând ca acestea să fie continuate în anul următor. De asemenea, sursa a menționat că testele de stat ale rachetei de pe o platformă purtătoare de suprafață vor începe în luna noiembrie și vor continua în 2022, după care vor începe livrările planificate către Forțele Navale.

Anterior, s-a anunțat că au fost finalizate testele constructive de zbor ale rachetei hipersonice Zircon de pe fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord, Proiect 22350.

Pe 24 august, în cadrul forumului tehnico-militar internațional Armata-2021, a fost încheiat un contract pentru livrarea rachetelor Zircon către Ministerul rus al Apărării. După cum a precizat pentru agenția Tass directorul general al societății NPO Mashinostroyenia, Aleksei Leonov, acest contract va fi îndeplinit până în 2025.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s