Nave de luptă ale FRMN au respins un atac aerian masiv în Marea Neagră

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 30.09.2021, echipaje ale unor nave de luptă au respins un atac aerian masiv al adversarului convențional, în timpul unui exercițiu comun cu divizia de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud din Crimeea.

“Potrivit planului exercițiului, crucișătorul purtător de rachete Moscova, fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Ladny și vedetele purtătoare de rachete Ivanovets și R-60 au îndeplinit misiunile încredințate de asigurare a navigației civile și de protecție a obiectivelor din zona economică exclusivă din Marea Neagră. La rândul lor, avioanele diviziei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud din Crimeea au primit ordin să decoleze și să joace rolul adversarului convențional, executând un atac masiv cu rachete asupra unor ținte diverse din acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al FRMN, preluat de agenția Tass.

După ce au primit informațiile despre decolarea avioanelor adversarului convențional, mijloacele de apărare antiaeriană de pe nave au trecut în stare de alertă. În același timp, au fost activate mijloacele de mascare radioelectronică și vizuală, pentru dezimformarea agresorului aerian.

“În etapa următoare a exercițiului, echipele din posturile de luptă ale navelor au descoperit și clasificat în mod oportun țintele aeriene, iar cele din posturile de rachete și artilerie antiaeriană au distrus aviația adversarului convențional și rachetele lansate de aceasta la limita maximă a liniei de apărare”, au concluzionat reprezentanții Statului major al FRMN.

Surse: mil.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s