Datorită inteligenței artificiale, drona rusească Okhotnik va putea îndeplini misiuni fără intervenția operatorului

foto

În cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Zvezda, constructorul principal al companiei Sukhoi (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane din cadrul Rostec), Serghei Bibikov, a declarat, pe 03.10.2021, că sistemul de conducere al dronei de atac S-70 Okhotnik este capabil să asigure revenirea acesteia pe aerodromul de dislocare, chiar și în cazul pierderii comunicațiilor cu operatorul.

“Sistemul de conducere al dronei asigură activitatea autonomă a aparatului de zbor fără pilot, cel puțin pentru întoarcerea în siguranță a acesteia în punctul de dislocare. Acesta poate să îndeplinească integral funcția de operator, în cazul pierderii comunicațiilor”, a menționat Bibikov.

Potrivit precizărilor sale, diferența dintre acesta și sistemele similare pentru avioanele pilotate constă în faptul că este mult mai intelectualizat. “Cu ajutorul acestuia, drona Okhotnik se transformă într-un aparat care funcționează fără intervenția operatorului. El știe ce viteză ar trebui să aibă drona, pe care o controlează în mod automat, și în acest fel funcțiile sale sunt îndeplinite fără probleme”, a subliniat Bibikov.  

Anterior, o sursă a agenției de presă Tass a informat că, datorită inteligenței artificiale, drona Okhotnik poate îndeplini în mod independent misiuni de luptă. Trecută într-un mod de operare complet autonom, aceasta va putea căuta anumite tipuri de ținte, va informa despre ele și le va distruge.

Partea rusă a anunțat că noua dronă de atac a fost deja testată cu succes în condiții reale de luptă în Siria.

Surse: tas.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s