Rusia a testat pentru prima dată racheta hipersonică Zircon de pe un submarin nuclear al Flotei de Nord

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 04.10.2021, submarinul nuclear Severodvinsk al Flotei de Nord a efectuat prima lansare a rachetei hipersonice Zircon în Marea Barents.

“Forțele Navale ale Federației Ruse au efectuat prima testare a rachetei hipersonice Zircon de pe submarinul nuclear Severodvinsk”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agențiile Interfax și Tass.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ministerului, lansarea rachetei s-a făcut asupra unei ținte navale, în Marea Barents. Datele de control obiectiv arată că zborul rachetei a fost în conformitate cu parametrii stabiliți, iar aceasta a lovit cu succes ținta.

Lansarea rachetei a fost efectuată de la suprafața apei.

Pe 30 septembrie, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial declarase pentru agenția Tass că prima lansare a versiunii pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi efectuată la începutul lunii octombrie. În funcție de rezultatele acesteia, a doua lansare ar urma să aibă loc de pe submarinul Severodvinsk în luna noiembrie, din imersiune, asupra unei ținte navale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a publicat pe canalul său de You Tube un scurt material video cu lansarea rachetei Zircon de pe submarinul Severodvinsk. Acesta poate fi vizualizat aici.

Din analiza materialului, care a fost preluat și de postul de televiziune Zvezda, rezultă faptul că lansarea a fost efectuată pe timp de noapte.

Testarea noii rachete hipersonice cu bazare navală Zircon se desfășoară în paralel de pe o platfomă de suprafață (fregata Amiral Gorshkov) și de pe submarin (Severodvinsk).

În vara acestui an, au fost finalizate testele constructive de zbor ale rachetei, care au inclus 10 lansări de pe un stand terestru și de pe fregata Amiral Gorskov a Flotei de Nord. În luna noiembrie, vor începe testele de zbor ale rachetei de pe platforma purtătoare de suprafață și vor continua în 2022, după care vor începe livrările planificate către Forțele Navale.

Pe 24 august, în cadrul forumului tehnico-militar internațional Armata-2021, a fost încheiat un contract pentru livrarea rachetelor Zircon către Ministerul rus al Apărării. După cum a precizat pentru agenția Tass directorul general al societății NPO Mashinostroyenia, Aleksei Leonov, acest contract va fi îndeplinit până în 2025.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s