Paza de coastă georgiană a desfășurat exerciții comune în Marea Neagră cu nave de luptă ale NATO

foto

Serviciul de presă al Ministerului de Interne al Georgiei a informat, pe 05.10.2021, că vedete aparținând Departamentului pentru Paza de Coastă din cadrul Poliției de Frontieră au executat exerciții comune în Marea Neagră cu nave de luptă ale Grupării navale a NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), aflate în apele teritoriale georgiene.

“Scopurile exercițiului au vizat creșterea cooperării dintre Forțele Navale ale Georgiei și NATO, precum și întărirea capacității de apărare a statului georgian”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Cinci nave de luptă din cadrul SNMCMG-2 au intrat în apele teritoriale ale Georgiei pe 28 septembrie. În compunerea grupării se află nave aparținând Forțelor Navale ale Spaniei (ESPS Rayo), Italiei (ITS Viareggio), Bulgariei (BGS Shkval), României (ROS LT Lupu Dinescu) și Turciei (TCG Edincik).

Este a doua vizită efectuată de nave ale grupării NATO în Georgia în anul 2021. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trei din cele cinci nave ale SNMCMG-2 au intrat în Marea Neagră pe 23.09.2021. Este vorba despre nava amiral a grupării, nava de patrulare spaniolă Rayo, și dragoarele Viareggio din Italia și Edincik din Turcia.

Ulterior, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a anunțat că Forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră au început monitorizarea activității navelor străine.

Potrivit Convenției de la Montreux din 1936, navele de luptă ale statelor neriverane pot rămâne în acvatoriul Mării Negre pentru o perioadă de maximum 21 de zile.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s