Nava purtătoare de rachete Vyshny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră va îndeplini misiuni în Marea Mediterană

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 05.10.2021, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, în direcția Mării Mediterane.

Echipajul navei asigură deplasarea planificată a acesteia din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată.

Pe timpul marșului, echipajul navei va efectua un complex de exerciții navale, inclusiv de ducere a luptei pe mare, de căutare și distrugere a submarinelor, de apărare antiaeriană, de pază și apărare în timpul staționării într-o radă necunoscută, precum și de conducere a navei în raioanele cu navigație intensă.

În Marea Mediterană, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek va intra în compunerea Grupării navale operative aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În zona maritimă îndepărtată, aceasta va înlocui nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, care îndeplinește misiuni speciale în regiune din luna iulie 2021. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii se mai află alte trei nave de acest tip (Proiect 21631), respectiv Orekhovo-Zuevo, Ingushetia și Grayvoron.

Navele sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și se rotesc în misiune în Marea Mediterană, de regulă, la un interval de aproximativ trei luni.

 Până în prezent, Vyshny Volochek, introdusă în dotarea FRMN pe 01.06.2018, a mai îndeplinit două misiuni în Marea Mediterană. Ultima dintre acestea s-a încheiat pe 17.03.2021 și a avut o durată de 131 de zile.  

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s