Americanii stau în continuare cu ochii ațintiți pe Crimeea. Două avioane de cercetare în proximitatea frontierelor rusești

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 06.10.2021, două avioane americane de cercetare au îndeplinit misiuni de tip ISR  (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră.

Astfel, un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon a zburat în apropierea Peninsulei Crimeea, în timp ce o aeronavă de cercetare RC-135W a vizat Ținutul Krasnodar.

1

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a zburat la o altitudine de aproximativ 6.860 de metri, cu o viteză de circa 675 de kilometri pe oră. Avionul a evoluat la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, insistând pe un raion aflat la sud-vest de Sevastopol.

2

Avionul de cercetare radioelectronică de tip RC-135W Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe insula Creta. Aeronava cu numărul de înregistrare 62-4126 a întrebuințat indicativul radio ZEUS31. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Avionul a zburat la o altitudine de aproximativ 10.210 metri, cu o viteză de circa 775 de kilometri pe oră. Aeronava a efectuat mai multe treceri la sud de Strâmtoarea Kerchi și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

3

Este pentru prima dată după o perioadă mai lungă de timp când două avioane americane îndeplinesc simultan misiuni în apropierea frontierelor rusești de la Marea Neagră.

Probabil, reprezentanții americani au sesizat intensificarea activităților desfășurate de forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră. Acestea sunt determinate de începerea recentă a verificării nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor la încheierea perioadei de instrucție de vară.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s