NATO expulzează opt diplomați ruși și reduce misiunea Rusiei de la sediul Alianței

foto

Canalul de televiziune britanic Sky News a informat, pe 06.10.2021, că NATO a decis reducerea la jumătate a misiunii Rusiei de la sediul Alianței. Opt diplomați ruși vor fi expulzați și alte două posturi vor fi scoase din ștatul misiunii. Motivul expulzării este reprezentat de activitățile ostile ale Rusiei. În cadrul Alianței se consideră că cei opt ruși expulzați sunt ofițeri de informații.

“NATO a decis să reducă la jumătate dimensiunea misiunii Rusiei la sediul Alianței ca răspuns la activitățile rău intenționate ale părții ruse, manifestate inclusiv prin asasinate și spionaj. Opt diplomați considerați a fi ofițeri de informații nedeclarați vor fi rugați să plece, iar alte două funcții vor fi înlăturate”, a scris pe Twitter editorul canalului Sky News, Deborah Haynes.

În prezent, misiunea permanentă a Rusiei la NATO include 20 de persoane. După expulzarea celor opt ruși și reducerea altor două poziții, în cadrul misiuni vor mai rămâne numai 10 persoane. Astfel se poate constata că aceasta se reduce practic la jumătate.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a solicitat statelor membre ale Alianței să coopereze cu Rusia în scopul evitării unei noi curse a înarmărilor și a unui nou război rece. În același timp, autoritățile de la Moscova au remarcat faptul că relațiile dintre Rusia și NATO s-au aflat recent în punctul lor cel mai scăzut, interacțiunea dintre părți ajungând practic la zero.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s