Complexe rusești de rachete de coastă au simulat distrugerea unei grupări navale a adversarului în Marea Neagră

foto 2

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 08.10.2021, echipaje ale complexelor de rachete de coastă de tip Bal și Bastion din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu privind descoperirea și distrugerea unei grupări navale a adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre.

În timpul exercițiului, complexe Bal și Bastion dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea și în Ținutul Krasnodar au efectuat marșuri și au fost desfășurate în poziții de luptă, urmărind situația de la suprafața apei în Marea Neagră.

Potrivit planului exercițiului, echipajele complexelor de rachete au descoperit și au început să escorteze un detașament de nave al adversarului convențional, care, potrivit datelor primite, se pregătea să execute atacuri asupra infrastructurii economice rusești pe două direcții, asupra Peninsulei Crimeea și litoralului caucazian.

Rolul navelor de luptă ale adversarului a fost jucat de fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Ladny și crucișătorul purtător de rachete Moscova din cadrul FRMN.

După ce au primit ordinul din punctul de conducere, echipajele au adus complexele Bal și Bastion în stare de întrebuințare în luptă și au îndeplinit algoritmi privind executarea unui atac cu rachete asupra țintelor navale. Lansările de rachete au fost efectuate în mod electronic.

Activitățile au fost executate în cadrul verificării finale privind nivelul de pregătire pentru luptă al trupelor la încheierea anului de instrucție 2021. În conformitate cu ordinul comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, exercițiile se desfășoară în formatul cu dublă partidă. Trupele îndeplinesc misiuni atât în apărare, cât și în ofensivă.

La activitățile practice desfășurate în condiții de campanie și în poligoanele maritime participă peste 20.000 de militari din cadrul celor trei armate de arme întrunite ale Regiunii Militare Sud, Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, armatei de forțe aeriene și apărăre antiaeriană, precum și structurilor cu subordonare centrală.

Potrvit reprezentanților ruși, verificarea va permite evaluarea obiectivă a fiecărei nave, unități militare sau subunități, precum și identificarea problemelor și găsirea unor modalități rapide de rezolvare a acestora. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră se desfășoară pe fondul prezenței în regiune a navelor din compunerea Grupării navale a NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2)

În ultima perioadă, acestea s-au aflat în apele teritoriale georgiene, unde au desfășurat exerciții comune cu nave ale Pazei de Coastă georgiene.

Cinci nave de luptă din cadrul SNMCMG-2 au intrat în apele teritoriale ale Georgiei pe 28 septembrie. În compunerea grupării se află nave aparținând Forțelor Navale ale Spaniei (ESPS Rayo), Italiei (ITS Viareggio), Bulgariei (BGS Shkval), României (ROS LT Lupu Dinescu) și Turciei (TCG Edincik).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s