După submarinul Kolpino, și fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră va intra în reparații la Sevastopol

foto

Directorul general interimar al Întreprinderii Navale din Sevastopol (Sevmorzavod), Oleg Nesterets, a declarat, pe 07.10.2021, că fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) va fi supusă unui proces de reparații planificate în cadrul societății, la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Potrivit precizărilor acestuia, citate de agenția de presă Tass, fregata Amiral Makarov va fi ancorată la docul uscat, după care vor fi începute reparațiile, planificate să se încheie până la sfârșitul acestui an.

La sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022, fregata se va întoarce în compunerea FRMN.

După cum a informat agenția Tass, Sevmorzavod dispune de trei docuri uscate, care permit repararea simultană a mai multor nave sau submarine. De altfel, Oleg Nesterets a anunțat cu o zi înainte că submarinul Kolpino al FRMN a fost deja andocat în cadrul societății și se va afla în reparații până la 01 februarie 2022. 

Fregata Amiral Makarov este a treia fregată pentru zona maritimă Proiect 11356, fiind construită la Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad, începând din februarie 2012. Nava a fost lansată la apă în septembrie 2015 și a fost predată flotei pe 27 decembrie 2017.

Fregata are un deplasament de 4.000 de tone, o viteză de 30 de noduri și o autonomie de 30 de zile. Aceasta este dotată cu rachete de croazieră Kalibr, cu un complex de rachete antiaeriene Shtil-1, o instalație de artilerie A-190 cu calibrul de 100 de milimetri, o instalație de bombe reactive și cu torpile. La bordul navei poate fi amplasat un elicopter de tip Ka-27 sau Ka-31. Echipajul acesteia este format din 200 de persoane.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s